Betta på fotboll

Att kunna betta på sport har man kunnat göra i hundratals år och redan under 1800-talet så var det flera engelska bettingbolag som kunde erbjuda odds på populära sporter som bland annat fotboll. På nätet har man kunnat betta på sporter sedan 1990-talet men det är först under de sista tio till femton åren som betting blivit mycket populärt hos svenska spelare. Hos de svenska spelarna så är det fortfarande fotboll som är den mest populäraste sporten att betta på vilket gör att det finns en enorm spelmarknad med ligor och mästerskap över hela världen att betta på.

När man bettar på fotboll så finns det en mängd olika varianter att lägga oddsspel på. De vanligaste oddsspelen är att man bettar på vilket lag som kommer att vinna matchen men man kan också betta på resultat, både i halvtid och vid fulltid. Man kan också lägga oddsspel på kombinationsspel vilket gör att man bettar på vinnare i flera matcher. Utöver dessa vanliga oddsspel så finns det en mängd olika oddsspel som exempelvis vilken spelare som gör flest mål, om en specifik spelare gör fler än ett visst antal mål. Det går också att betta på fotboll under livebetting där man kan finna ett flertal olika varianter att lägga oddsspel på som exempelvis om båda lagen kommer att göra mål, vilket lag som får nästa hörna eller nästa gula kort. Man kan också betta på vilken spelare som gör nästa mål eller vilket lag som får in nästa mål, handicap och mycket annat.

Betta på olika fotbollsligor

Från början så kunde man endast betta på de största ligorna i exempelvis Spanien, England och Italien. Men i samband med att intresset för betting började växa så tillkom en stor mängd ligor i ett flertal länder. I dag så kan man hos de flesta spelbolag hitta odds på fotboll från ett 60-tal länder där man utöver att man kan betta på högstaligan också kan hitta odds från lägre divisioner, damfotboll och ungdomsfotboll. Det innebär att alla kan hitta sina favoritlag att betta på då de besöker en bettingsida på nätet.

Utöver ligafotboll så erbjuder spelbolagen även oddsspel på VM, EM, OS och ett flertal större fotbollsturneringar runt om i världen. Dessa stora mästerskap drar miljontals tittare, både på plats men även bakom tv-apparaterna. I samband med ett större mästerskap i fotboll så spelas det stort runt om i Sverige och i övriga världen. Det brukar också finnas ett flertal generösa erbjudanden att ta del av i samband med mästerskap som boostade odds eller cashback bonusar. Det gör att man kan vinna lite mer i samband med att man får in ett vinnande oddsspel.

Som ny spelare så kan du ofta hitta bra välkomstbonusar då du registrerar dig hos ett spelbolag och gör din första insättning. Det är vanligt att man får en bonus på 100 procent av det belopp som du sätter in, vilket gör att du får dubbelt så mycket i spelkassan att börja betta för och därmed också chansen att kunna vinna lite mer.